Calla Shoes

Calla Shoes startades av Jennifer Bailey, som haft hallux valgus i mer än 20 år och frenetiskt letat efter moderna högklackade skor, som passar även om man inte har fötter helt efter standardmallen.

Det blev efterhand tydligt för henne att dessa skor helt enkelt saknades på marknaden. Många skor var vackra på butikshyllan, men omöjliga för en person med hallux valgus att gå i. De var antingen för smala och tryckte på hallux valgus-knölen eller designade så att själva hallux valgusen exponerades. Att hitta skor som var både moderiktiga och sköna verkade omöjligt.

Jennifer insåg att det enda som egentligen behövdes var smarta anpassningar och noga utvalda material. Gjorde man det skulle det vara möjligt att göra moderna, snygga skor, som samtidigt passade fötter med hallux valgus. 2016 blev tanken verklighet och Calla Shoes grundades i Manchester, England. Ett specialiserat skomärke vars namn härrör till den vackra liljan som symboliserar skönhet, renhet och ungdom.

Bakom framtagandet av dessa skor ligger djupa efterforskningar och otaliga möten med skodesigners, lästtillverkare, skofabriker och sulspecialister. Resultatet kan vi alla se: vackra skor i många modeller och färger som alla passar hallux valgus eller om man helt enkelt har lite bredare fötter. 
JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.