Calla - shoes your feet will love!

Hallux valgus och skor är ingen bra ekvation. Hallux valgus och snygga skor är en ännu svårare ekvation, inte minst om du vill ha högklackat till fest. Men inte nu längre. Calla har tagit fram en kollektion skor och stövlar för dig med hallux valgus. 

Callas skor är gjorda i mjuka material och med skärningar på rätt ställen, för att undvika att det trycker på halluxen. De är också designade för att dölja halluxen. Calla Shoes startades 2016 av Jennifer Bailey, som själv har haft hallux valgus i många år. Efter att inte hittat några snygga skor som passade, tog hon saken i egna händer och startade sin egen skokollektion. Callas skor passar naturligtvis även dig som inte har hallux valgus, och som vill ha en bekväm sko som inte klämmer.

Om du bara vill ha lite extra rum för tårna, ska du titta på Sophia som är Callas storsäljare. De är trots sin höga klack stabila och bekväma. Och supersnygga på! Den lilla platån under framfoten gör att de inte känns lika höga som de ser ut. Exklusivt för QUIST & Co sthlm har Calla tagit fram Stella i en mer avskalad design.

Charlotte ballerinaskor är liksom Sophia en av Callas första designs. Med dess mjuka material och dolda klack är den perfekt för dig som vill ha en ballerinasko som inte är helt platt. Insidan är mjuk och har som alla Callas skor en lite bredare innersula som avlastar foten. 

Efter stor efterfrågan har Calla tagit fram några modeller med bredare passform än Sophia och Charlotte. Ava blev direkt väldigt populär, och är en perfekt kontorssko men passar även till jeans eller klänning. Esme har den populära blockklacken och är gjord i mjukaste mocka. För dig som letar efter festskor och högklackat, har vi även sandaletterna Lana och Emily och espadrillon Bella.

I vinterkollektionen för 2019 har Calla utökat modellerna för både ankelstövlar och pumps. Sara och Gemma är två pumps med blockklack, där man kan välja mellan klassiskt svart eller grönt respektive leopard i mocka. Bland ankelstövlarna hittar vi en chelsea boot med klack (som heter just Chelsea), den eleganta Camila med spetsig tå och taxklack samt den trendiga Giorgia i mjuk mocka och med nedhasade stövelskaft. Den klassiska ballerinaskon har i vinterkollektionen utökats med säsongsfärgerna plommon och rött, och Ava hittar du nu även i vinrött skinn.

Vi som har hallux valgus älskar Callas skor. Ja det är helt enkelt skor som dina fötter kommer älska!

Se Callas kollektion här nedan.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.