Byte, returer och reklamationer


Vill du byta dina skor, reklamera en felaktig vara eller har ångrat dig och vill skicka tillbaka skorna? Inga problem! Följ bara våra instruktioner nedan. Alla returer är fraktfria. Om du undrar över något, kan du alltid nå oss på kundtjänst på info@quistandco.com eller 070-223 70 70.

Instruktioner för återförsändelse vid reklamation, byte och retur:

  • Det följer med en retursedel och en returetikett i din leverans.
  • Fyll i retursedeln och bifoga i returpaketet. Det är viktigt att du fyller i samtliga fält i returblanketten. Returnumret är giltigt i 30 dagar och returen måste vara oss tillhanda inom denna tidsperiod.
  • Fäst returetiketten på ditt paket och skicka tillbaka till oss. 

Alla varor som returneras måste vara oanvända och i samma skick som du mottog dem. Därför rekommenderar vi att du provar skorna på en matta eller annat mjukt material, för att undvika skador på sulorna. Alla produkter måste returneras i sina originalförpackningar komplett med samtliga tillbehör. Tänk på att alltid skicka produkten i ytteremballage för att inte skada originalförpackningen. Förpacka godset väl för att undvika skador. Det tar normalt upp till två veckor för en retur att nå vårt lager, och vi kommer att kontakta dig per e-post så fort din retur har mottagits. Du kommer att få dina pengar återbetalda på samma sätt du gjorde din betalning vid orderläggningen. 

Om du har betalat via Klarna, rekommenderar vi att du pausar din faktura hos Klarna. Läs här hur du gör för att pausa fakturan hos Klarna.

Returfrakten är fri om du använder den medskickade returetiketten.

Observera att returer som skickas in utan retursedel och returetikett riskerar att inte kunna hanteras och därmed inte accepteras.

Byte

Om du vill byta din vara returnerar du varan enligt instruktionerna för retur ovan. Beställ sedan en ny vara på vår hemsida. 

Öppet köp

Vi har öppet köp om 30 dagar. Det innebär att du inom 30 dagar från att du mottagit ditt paket kan skicka tillbaka dina oanvända, oskadade varor. Om en vara har använts eller hanterats oförsiktigt, så att den inte längre kan säljas som ny, blir du skyldig att ersätta butiken. Om du utnyttjar öppet köp, betalar du själv fraktkostnaden för den returnerade varan. 

Reklamation

Om varan är skadad när du öppnar paketet eller om det blir fel på varan har du reklamationsrätt i tre år från det datum du mottog paketet. Reklamation måste dock göras inom skälig tid och senast två månader efter att du upptäckter felet. Vid fel på varan skickar vi en ny vara så snart vi fått in den skadade varan. Vi står naturligtvis för returfrakten. Om vi inte kan skicka en ny vara inom skälig tid, ersätter vi dig för den skadade eller felaktigt levererade varan, inklusive fraktkostnader. 

Läs mer om våra köpvillkor här.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.