Byte, returer och reklamationer


Vill du byta dina skor, reklamera en felaktig vara eller har ångrat dig och vill skicka tillbaka skorna? Inga problem! Följ bara våra instruktioner nedan. Alla returer är fraktfria. Om du undrar över något, kan du alltid nå oss på kundtjänst på info@quistandco.com.

Instruktioner för återförsändelse vid reklamation, byte och retur:

  • Det följer med en returetikett i din leverans. Returnumret är giltigt i 14 dagar och returen måste vara oss tillhanda inom denna tidsperiod.
  • Fäst returetiketten på ditt paket och skicka tillbaka till oss. 

Alla varor som returneras måste vara oanvända och i samma skick som du mottog dem. Därför rekommenderar vi att du provar skorna på en matta eller annat mjukt material, för att undvika skador på sulorna. Alla produkter måste returneras i sina originalförpackningar komplett med samtliga tillbehör. Tänk på att alltid skicka produkten i ytteremballage för att inte skada originalförpackningen. Förpacka godset väl för att undvika skador. Det tar normalt en till två veckor för en retur att nå vårt lager, och vi kommer att kontakta dig per e-post så fort din retur har mottagits. Du kommer att få dina pengar återbetalda på samma sätt du gjorde din betalning vid orderläggningen. 

Om du har betalat via Klarna, rekommenderar vi att du pausar din faktura hos Klarna. Läs här hur du gör för att pausa fakturan hos Klarna.

Returfrakten är fri om du använder den medskickade returetiketten.

Observera att returer som skickas in utan returetikett riskerar att inte kunna hanteras och därmed inte accepteras, samt att den fria frakten då inte gäller.

Byte

Om du vill byta din vara returnerar du varan enligt instruktionerna för retur ovan. Beställ sedan en ny vara på vår hemsida. 

Öppet köp

Vi har öppet köp om 14 dagar. Det innebär att du inom 14 dagar från att du mottagit ditt paket kan skicka tillbaka dina oanvända, oskadade varor. Om en vara har använts eller hanterats oförsiktigt, så att den inte längre kan säljas som ny, gör vi ett prisavdrag motsvarande värdeminskningen. Returfrakten är fri om den medföljande returetiketten används.

Ångerrätt

Du har som konsument en lagstadgad rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar.  Vi har öppet köp om 14 dagar, och du har hos oss rätt att ångra ditt köp inom den tiden. Varan du vill returnera måste lämnas in till ditt utlämningsställe inom 14 dagar. Returfrakten är fri om den medföljande returetiketten används. Du har alltid rätt att kontrollera och prova varan. Om varan har använts i större utsträckning än nödvändigt för att utvärdera den, har vi rätt att göra ett prisavdrag motsvarande värdeminskningen. Värdeminskningsavdraget beror på skicket av varan som returneras. För att undvika att skorna, och framför allt sulorna skadas, rekommenderar vi att du provar skorna inomhus på en mjuk matta eller annat mjukt material. Vi skickar ut en returbekräftelse via mail när vi har fått in din retur. Kontakta oss om du inte har fått en returbekräftelse inom 14 dagar efter att du returnerat din vara. Återbetalning sker inom 14 dagar efter att vi fått meddelande om din retur, under förutsättning att returen kommit åter till oss alternativt att du lämnat bevis på att varan skickats tillbaka.

Hämta Konsumentverkets ångerblankett här.

Reklamation

Om varan är skadad när du öppnar paketet eller om det blir fel på varan har du reklamationsrätt i tre år från det datum du mottog paketet. Reklamation måste dock göras inom skälig tid och senast två månader efter att du upptäckter felet. Vid fel på varan skickar vi en ny vara så snart vi fått in den skadade varan. Vi står naturligtvis för returfrakten. Om vi inte kan skicka en ny vara inom skälig tid, ersätter vi dig för den skadade eller felaktigt levererade varan, inklusive fraktkostnader. 

Läs mer om våra köpvillkor här.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.